ГоловнаЕкономікаБізнес

КМДА: на модернізацію системи теплопостачання Києва потрібен €1 млрд

"Пускати тепло з кожним роком дедалі складніше і складніше".

КМДА: на модернізацію системи теплопостачання Києва потрібен €1 млрд
Фото: kievvlast.com.ua

Заступник голови Київської міськадміністрації Києва Петро Пантелеєв заявив, що аварійність на тепломережах Києва досягає 80%. Для ремонту системи необхідно приблизно 1 мільярд євро.

"Ми пожинаємо плоди того, що системна модернізація не проводилася в Києві взагалі протягом 15 років. Тому пускати тепло з кожним роком дедалі складніше і складніше", - заявив він увечері 9 листопада в ефірі телеканалу "Київ", коментуючи численні прориви труб на території міста.

За його словами, щодня робітники "Київтеплоенерго" змушені ліквідувати по 60-70 аварій. "Рівень аварійності мереж сьогодні сягає 80%", - поскаржився він.

Пантелеєв повідомив, що до бюджету міста та програми розвитку підприємства "Київтеплоенерго" планується закласти значні кошти на заміну труб.

"Але знову-таки: потрібна Глобальна модернізація. Це стосується як мереж, так і джерел теплопостачання - котелень, ТЕЦ і всієї київської величезної системи", - сказав віце-мер.

"Потрібні значні кошти. За попередніми оцінками, сума коливається плюс-мінус мільярд євро. Система ж величезна. Дві ТЕЦ, сміттєпереробний завод, три тисячі кілометрів мереж, двісті котелень. Це третя в Європі за масштабами система", - сказав він.

Нагадаємо, що протягом останніх 17 років міським тепловим господарством, ТЕЦ 5 і ТЕЦ 6 керувала компанія "Київенерго".

Вона забезпечувала близько 70% киян централізованим опаленням і гарячим водопостачанням, і весь Київ - електрикою. Крім того, компанія відповідала за безперебійну роботу двох теплоелектроцентралей, розташованих в Києві.

Протягом 2018 року енергооб'єкти київської комунальної власності були передані від "Київенерго" в управління комунального підприємства "Київтеплоенерго".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram