ГоловнаКультура

Національний художній музей представив нову айдентику

Її розробило креативне агентство Banda.

Національний художній музей представив нову айдентику
Новый логотип Национального художественного музея Украины
Фото: banda.agency/namu

Національний художній музей України представив нову айдентику, яку розробило агентство Banda, переможець конкурсу Red Dot Design Award 2018.

Як розповіла генеральний директор музею Юлія Литвинець на прес-конференції, для брендингу керівництво музею обрало англійський варіант назви "National Art Museum of Ukraine" - через його милозвучність і краще сприйняття в міжнародних комунікаціях.

Banda розробила для музею персональний шрифт NAMU Font у семи окресленнях. Вони були створені на основі досліджень шрифтів, що використовувалися в українському мистецтві, починаючи з XVI століття.

Кожна буква абревіатури назви музею представляє окрему епоху - від 1500-х до 1990-х. Кожне зображення шрифту музей буде застосовувати залежності від того, до якої епохи буде належати конкретна виставка. НХМУ надає відкритий доступ до свого персонального шрифту - ним зможе користуватися кожен охочий.

Новий стиль музею буде використано на його фасаді, сувенірній та поліграфічній продукції. Крім того, агентство Banda планує вийти за стіни музею і впроваджувати нову айдентику в міський простір - через афіші і бігборди. Цей проект агентство розробляло півтора року на безкоштовних засадах.

Проект афіші з новою айдентикою
Фото: banda.agency/namu
Проект афіші з новою айдентикою

Крім нової айдентики, музей також представив оновлений простір вестибюля, над яким працювали архітектори Олексій Биков, Олександр Бурлака і Павло Величко. Вони відреставрували мармурову підлогу, змінили кольорову гаму приміщення і обставили його новими меблями, сконструйованими на підставі дослідження зразків меблів попередніх епох.

Наступного року музей планує завершити ремонт аванзалу і розмістити там кафе.

Нагадаємо, влітку минулого року НХМУ збирав кошти на реставрацію вхідних дверей. У результаті старі двері законсервували, поставивши в музеї нові, зберігши в них оригінальних бронзових левів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram