ГоловнаКультура

У "Жовтні" пройде кінофестиваль "Київський тиждень критики"

У рамках першого кінофестивалю покажуть чотири фільми.

26-29 жовтня в Києві пройде перший фестиваль «Київський тиждень критики», де в ролі кураторів виступили відомі українські кінокритики, що зібрали в програму чотири фільми з лайн-апів головних європейських кінофестивалів цього року.

Про це повідомляють організатори фестивалю.

Програму фестивалю сформували: Дарія Бадьор, редактор розділу «Культура» онлайн-видання «Лівий берег»; кінознавець і редактор розділу «Кіно» Cultprostir Надія Заварова; автор видань «Українська правда» та «Укрінформ» Олександр Гусєв, і режисер, творець порталу Cineticle Станіслав Битюцький.

Ранкові покази в кінотеатрі «Жовтень» призначені для студентів і преси і будуть безкоштовними за попередньою реєстрацією на сайті фестивалю. На вечірні сеанси буде відкрито продаж квитків. Після кожного показу на глядачів чекає обговорення фільму з кінокритиком.

Відкриє фестиваль «Фатальна спокуса» - нова робота Софії Копполи, яка була відзначена премією за найкращу режисуру Каннського кінофестивалю. Стрічка про дезертира, який після поранення потрапляє в пансіон для дівчат за часів Громадянської війни в США, - це ремейк фільму «Обдурений» 1971 року з Клінтом Іствудом. У «Фатальній спокусі» головні ролі виконали Колін Фаррелл, Ніколь Кідман, Кірстен Данст і Ель Феннінг.

«Тіснота» - дебютна робота Кантемира Балагова - була вперше показана в програмі «Особливий погляд» Каннського кінофестивалю. Там фільм відзначили премією міжнародної федерації кінопреси FIPRESCI.

«Сексуальна Дурга» - суміш хоррора і роуд-муві про нічну втечу дівчини з півночі Індії в компанії юнака, яких погодилися підвезти на фургоні двоє невідомих чоловіків. Третій повнометражний фільм Санала Кумара Сасісдхарана був удостоєний головного призу Роттердамського кінофестивалю і через провокаційну тему викликав скандал в Індії.

З програми Роттердамського фестивалю на «Київський тиждень критики» було відібрано і «Короля» Найлза Аттали - психоделічну драму, засновану на реальних подіях: у 1860 році французький адвокат відправляється в Амазонію і зустрічає індіанців-мапуче, які визнають його верховним правителем Патагонії і Арауканії.

«Київський тиждень критики» стартує 26 жовтня в кінотеатрі «Жовтень».

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram