ГоловнаКультура

Експерти обговорять нове законодавство для розвитку українського кінематографа

Яке значення мають зміни закону для виробництва національних фільмів?

Експерти обговорять нове законодавство для розвитку українського кінематографа

18 жовтня об 11:00 у рамках інформаційного партнерства Інституту Горшеніна та Реанімаційного пакета реформ за підтримки сайту LB.ua відбудеться круглий стіл: "Нове законодавство для розвитку українського кінематографа".

Захід відбудеться в прес-центрі Інституту Горшеніна (м. Київ, вул. Мала Житомирська, 18-б).

19 жовтня, у четвер, народні депутати планують розглянути пакет законопроектів у галузі кінематографв №№3238-р, 3239-р, 3240, які вводять зміни до Податкового, Митного і Бюджетного кодексів. Ці законопроекти повинні бути прийняті відповідно до схваленого в березні цього року закону України № 1977-VIII "Про державну підтримку кінематографії в Україні", які йшли до нього "в пакеті".

Впровадження цих механізмів підтримки стане одним із важливих факторів, що сприяють захисту національного культурного та інформаційного простору від реальних і потенційних загроз національній безпеці України в гуманітарній сфері. Без їх прийняття заплановані кроки з реформування галузі не відбудуться, і це призупинить виробництво національних фільмів.

Під час круглого столу журналісти дізнаються, яке значення мають ці зміни для виробництва національних фільмів і розвитку якісного та конкурентоспроможного українського кіно, а також чому важливо їх прийняти.

Спікери:

  • Євгенія Дербал, юридичний радник FILM.UA Group, # Кінокраїна.
  • Ольга Пантелеймонова, генеральний директор STAR MEDIA, # Кінокраїна.
  • Володимир Тихий, кінорежисер, продюсер, куратор проекту "Вавілон'13".
  • Володимир Яценко, продюсер, голова Громадської ради при Держкіно, Асоціація кіноіндустрії України.
  • Сергій Галетій, голова комісії НСКУ з пропозицій до законодавчих ініціатив, експерт групи Культура Реанімаційного пакета реформ.

Модератор - Ірина Соломко, керівник комунікаційного відділу РПР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram