ГоловнаКультура

Фільм Володимира Тихого "Брама" відібрали в конкурс кінофестивалю в Таллінні

"Темні ночі" - кінофестиваль класу "А".

Дирекція найбільшого кінофестивалю північної і східної Європи "Темні ночі" оголосила список фільмів, які увійшли в його основний конкурс. До нього була відібрана нова картина Володимира Тихого «Брама».

Саме в Таллінні відбудеться світова прем'єра фільму, знятого в українсько-американської копродукції. В його основу покладено п'єсу Павла Ар'є «На початку і в кінці часів, або Баба Пріся», що розповідає про історію сім'ї з Чорнобильської зони.

Фото: Директория кино

Усього в основну конкурсну програму PÖFF було відібрано 18 фільмів. Їхній список уже опублікували на сайті фестивалю.

Разом з «Брамою» в конкурс «Темних ночей» відібрано фільми «Задуха» Ферейдун Джейрані (Іран), «Екскаватор» Лі Джон-Хяна (Південна Корея), «Мелодія бангзі» Дашенг Чжен (Китай), «Бабуся» Девашиш Макхіжа ( Індія), «Дитя осені» Ейтана Гафні (Ізраїль), «Dominion» Стівена Бернштейна (США), «La Vida Lliure» Марка Реча (Іспанія), а також фільми італійських, естонських, фінських, швейцарських, колумбійських, киргизьких режисерів.

«Темні ночі» з 2014 року є фестивалем категорії «А» за класифікацією Міжнародної федерації асоціацій кінопродюсерів FIAPF. Крім основного, на ньому є також конкурс дебютних повнометражних фільмів. Також у рамках PÖFF проходять кілька кінофестивалів - Just Film (фестиваль дитячих та юнацьких фільмів), Sleepwalkers (фестиваль студентських і короткометражних фільмів).

Цього року «Темні ночі» пройдуть із 17 листопада по 3 грудня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram