ГоловнаКультура

"Сторожова застава" зібрала за перший вікенд 8,18 млн грн

Це новий рекорд для української картини в домашньому прокаті.

"Сторожова застава" зібрала за перший вікенд 8,18 млн грн
Фото: Facebook / Молодость

Український фентезі-фільм "Сторожова застава" за перший вікенд прокату зібрав 8 184 869 грн, його подивилися 110 628 глядачів.

Про це в своєму фейсбуці пише голова Держкіно Пилип Іллєнко, відзначаючи, що це рекордний показник.

Середній збір на одну копію фільму "Сторожової застави" становив 30 595 грн, пише Іллєнко.

При цьому голова Держкіно зазначає, що збір фільму Юрія Ковальова міг би бути більшим, якби його до свого репертуару взяли більше кінотеатрів.

"Уже в перший прем'єрний вікенд український фільм, який збирає аншлаги, деякі великі кіномережі розписали по сеансах у значно меншій кількості, ніж американську прем'єру цього ж тижня "Баррі Сіл - король контрабанди", - пише Іллєнко.

Голова Держкіно додає, що у фільму про Баррі Сіла не було такого "сарафанного радіо", як у "Сторожової застави", і він не викликав таких активних обговорень у мережі. "Підхід окремих кінотеатральних менеджерів до розпису сеансів національного фільму навряд чи базується винятково на бізнес-рішеннях. Радше за все, справа в традиційному упередженому і поблажливому ставленні до українського кінематографа, навіть якщо це ставлення вже є абсолютно необґрунтованим з бізнесового погляду", - пише Іллєнко у Фейсбуці.

Голова профільного відомства нагадав, що в законодавстві України передбачені квоти для показу українських фільмів у кінотеатрах, але штраф за їх невиконання становить 1530 грн.

Бюджет "Сторожової застави" становив 40 млн грн.

Нагадаємо, творці фільму "Дзідзьо. Контрабас" заявили про те, що їхній фільм окупився, зібравши трохи більш ніж 20 млн грн. Бюджет картини при цьому не був озвучений. Касові збори фільму Олега Борщевського за первший вікенд становили 7,7 млн грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram