ГоловнаКультура

Автор роману про "кіборгів" відмовився підписати контракт із голлівудською студією

Переговори тривали близько року

Автор роману про "кіборгів" відмовився підписати контракт із голлівудською студією
Фото: dnepr.dafi.ua

Автор воєнного роману "Аеропорт" Сергій Лойко відмовився підписувати контракт на екранізацію своєї книги в Голлівуді, оскільки сценарій фільму могли змінити сценаристи.

Про це він повідомив на своїй сторінці в Фейсбуці.

"20 січня 2015 року Columbia і Sony Pictures запропонували мені продати їм права на мої статті в "Лос-Анджелес Таймс" для того, щоб зробити кіно про оборону Донецького аеропорту. Вони купували ексклюзивні права на використання образів героїв і пов'язаних із ними обставин і ситуацій. Наші переговори тривали близько року. Хтось може назвати мене ідіотом, і, можливо, буде правий, але я відмовився від контракту на суму $157,500 00", - написав Лойко.

За його словами, після підписання контракту голлівудський сценарист почав би писати власний сценарій, а сам Лойко міг би брати участь у зйомках лише побічно - як консультант.

"Якщо колись зніматимуть про це кіно, і якщо це буде пов'язано з моєю книгою, я хочу, щоб його знімали за моєю книгою. Я хочу, щоб про це було розказано так, як я бачив це на власні очі, і як це насправді і було", - наголосив він.

Війна і літературна драма

"Я не проти пари сотень тисяч доларів. Але вони скінчаться, а ганьба залишиться, якщо під моїм ім'ям знімуть якусь туфту. Мені тоді до кінця днів буде соромно перед хлопцями, які поклали свої життя на цій війні", - додав Лойко.

Нагадаємо, "Аеропорт" - це не документальна хроніка, а художній роман, побудований на реальних подіях. За сюжетом, американський фотограф перебуває в Донецькому аеропорту разом із "кіборгами" і переживає все, що відбувається навколо як особисту драму.

Вустами головного героя автор фактично розповідає історію, що тривала з початку Майдану і до знищення аеропорту в Донецьку.

Під час роботи над романом Сергій Лойко записав понад 40 годин інтерв'ю з "кіборгами" - чимало з них стали військовими консультантами книги. Раніше LB.ua опублікував уривок з роману.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram