ГоловнаСуспільствоВійна

У Києві відкрилася велика виставка, присвячена "кіборгам"

Серед експонатів - речі 53 військових

У Музеї історії України у Другій світовій війні відкрилася виставка, присвячена річниці героїчної оборони Донецького аеропорту, під назвою "Аеропорт... пекельна смуга".

Як інформує кореспондент LB.uа, на виставці представлені речі 53 військових. Їх збирали з усієї України, привозили волонтери, родичі бійців, деякі надсилали поштою.

У відкритті взяли участь військові, які брали безпосередню участь у боєзіткненнях, за що отримали прізвисько "кіборги", а також родичі загиблих.

Нагадаємо, оборона Донецького аеропорту тривала 242 дні. Українські війська покинули місце дислокації 21 січня 2015 року. Весь цей час бійці перебували у дуже складних умовах, під постійними обстрілами, але утримували позиції. Війська вивели лише після того, як обвалилися бетонні перекриття будівлі. Під уламками опинилися бійці, котрі захищали аеропорт.

З 19 по 23 січня у Дніпропетровськ доставили тіла бійців, які загинули в боях у ДАП. Імена 25 з них оприлюднено. Загалом, за даними LB.ua, у морги міста доставили тіла 52 "кіборгів".

У грудні 2015 року Генштаб виклав офіційну історію боїв за ДАП. За подіями також зняли фільм і вийшла книга Сергія Лойка "Аеропорт".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram