ГоловнаКультура

Італійський співак Сафіна скасував концерти в Криму

Артист готовий компенсувати всі можливі матеріальні витрати

Італійський співак Сафіна скасував концерти в Криму
Фото: facebook.com/AlessandroSafina.Official

Італійський оперний і естрадний виконавець Алессандро Сафіна вирішив скасувати свої концерти в окупованому Криму, заплановані на 21 і 23 лютого.

Про це він повідомив на своїй офіційній сторінці у Фейсбуці.

За словами артиста, з 2011 року він щороку проводив серію концертів в Україні, і вже на початку 2015 року його український промоутер надіслав йому запрошення, визначивши дати і міста майбутнього турне. Згодом йому надійшла пропозиція дати два концерти у Севастополі і Сімферополі, на яку він звично погодився.

"Проте останнім часом українська влада ввела певні обмеження, згідно з якими той, хто в'їжджає в Крим, вважатиметься небажаною особою в Україні. Таким чином, я вважав за необхідне повідомити про це промоутера з Криму і розповісти про свій намір провести ці два концерти після врегулювання конфліктної ситуації, в надії на те, що це вирішиться якомога швидше", - написав Сафіна.

Він також висловив готовність компенсувати всі можливі матеріальні витрати, пов'язані з рекламою та організацією концертів, які вже проплатили.

"На жаль, промоутер з Криму виявилася особою, не здатною до порозуміння, і не захотіла зголоситися на мою пропозицію, понад те - погрожувала мені скандалами і відповідними заходами. Таким чином, внаслідок нераціональної і егоїстичної поведінки цієї людини, яка спробувала мене скомпрометувати, використовуючи дезінформацію і скандал з метою надати цьому факту політичного забарвлення, я вирішив перервати з нею усякі відносини і остаточно скасувати ці два концерти", - написав артист.

Нагадаємо, у грудні в Криму з'явилися афіші з анонсами концертів італійського співака Алессандро Сафіни. Міністр культури України В'ячеслав Кириленко заявив про неможливість проведення заходів на анексованій території. Тенору запропонували зробити вибір - провести концерти у Севастополі і Сімферополі або у п'ятьох інших містах України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram