Як нетворкінг, дискусія й атмосфера творять нову цінність бізнес-освіти: Open House LvBS у Києві

Чому так важливо постійно вчитися та розвиватися? Як відповідати бізнес-системам майбутнього? Як говорити з командою однією мовою? На ці та інші запитання під час Key Executive MBA Open House Львівської бізнес-школи УКУ (LvBS) у Києві шукали відповіді Євгеній Уткін, засновник і президент hi-tech холдингу KM Core, голова венчурного фонду Borsch Venture; Михайло Винницький, Ph.D., професор Центру сімейного бізнесу Львівської бізнес-школи УКУ, та Андрій Рождественський, Ph.D., виконавчий директор Центру Лідерства УКУ. Ми зібрали найцікавіші цитати спікерів на тему «Зростання бізнесу через розвиток особистості керівника».

Фото: Надано автором

Про лідерство і розвиток керівника

Михайло Винницький: «Основа основ розвитку керівника – це розширення світогляду. І це постійний процес. Успішний бізнес – це вже похідне від цього розвитку.

Оскільки модель нашого бізнес-середовища дуже сильно залежить від керівника, від його розвитку, саме він є одночасно найбільшим активом і найбільшим ризиком для компанії. Тому я закликаю його розвиватися!

Лідер – це людина, яка має візію (бачення) і може правильно скомунікувати це бачення, зібравши команду навколо себе».

Євгеній Уткін: «Лідер – це той, хто здатен зібрати зіркову команду партнерів, що заповнять ті прогалини, яких самому лідеру не вистачає. Завдання лідера – надихати людей.

Найголовніше розуміти: Ви готові взяти на себе відповідальність? За свій бізнес, за цю країну? І що ви готові за це віддати: свій інтелект чи інші ресурси? Лідер – це той, який готовий все віддати. Бо в нас реально йде війна, і в бізнесі також йде війна.

Я намагаюся завжди делегувати повноваження, але бачу і дефіцит людей, які хочуть брати відповідальність.

Для мене після Майдану Президент УКУ владика Борис (Гудзяк) – мій компас в житті. Це, напевно, один із найбільших авторитетів. А УКУ – це приклад правильного, послідовного, гармонійного бізнесу».

Андрій Рождественський: «Якщо немає результативності, то я можу сам себе і вважати лідером, але мене таким не сприйматимуть.

Делегування і натхнення – це насправді важка робота».

Про бізнес-моделі і українські реалії

Євгеній Уткін: «Раз створивши успішну компанію, не обов’язково, що ти зможеш це повторити.

У США, якщо у тебе щось не вийшло у бізнесі, ти стаєш ще крутішим. У нас – все навпаки.

У світі змінилися усі бізнес-моделі і бізнес-системи, раніше успішні компанії - уже не працюють. Машина часу вже не працює. Мені здається, що сьогодні ми більш-менш зрівняли шанси, трясе весь світ і ми в цьому процесі також, та ми – більше натреновані.

Закінчуйте дедукцію, давайте продукцію – чудова радянська приказка, актуальна й зараз.

Я вважав, що бізнес – це марафон. Ти створюєш одну компанію і ти біжиш. Але це зараз не працює, тому що сучасні команди мають бути мобільні, проектні. Я заплатив за цей урок дуже багато, бо довго тягнув за собою всю команду. Але це – неправильно».

Про бізнес-освіту та звичку навчатися

Андрій Рождественський: «У майбутньому виграватимуть ті, у яких все окей з критичним судженням і масштабним мисленням.

Є певна криза освіти у всьому світі. Якщо ми говоримо про Україну, то наша проблема не у нестачі знань, а в тому, що немає розуміння, що за знання потрібно платити гроші.

Потрібно випрацьовувати навичку вчитися. Саме цього, а не самих знань, нам не вистачає!»

Михайло Винницький: «Знання – не та річ, яку ми отримуємо в аудиторії. Знання є безкоштовні сьогодні. Нам треба вийти із парадигми знань. В аудиторії відбувається переосмислення, рефлексія, обговорення. І це ті речі, за які варто платити немалі гроші».

Євгеній Уткін: «З цим я не згідний. У Google ти ніяких знань не знайдеш, а знайдеш інформацію. А комбінація нетворкінгу, дискусії, атмосфери – якраз і приводить до знань».

Довідка: Key Executive MBA – це програма Львівської бізнес школи УКУ (LvBS), завдяки якій ви сформуєте бачення, яким ваш бізнес може бути завтра. Отримаєте знання, які підсилять ваш досвід для трансформації компанії перед викликами майбутнього. Потрапите у спільноту довіри, що сприяє росту сили лідера.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram