ГоловнаБлогиБлог Наталії Соколенко

Нью-Васюки відпочивають! Як агітує в Умані регіонал Антон Яценко

Локшина Яценка для містян. Ось тільки послухайте: «Збудую в Умані зоопарк, лунапарк, цілорічну ковзанку, долину тюльпанів! Обіцію в Умані щотижня концерт зірки світового рівня!» Це не хворий марить! Це – роздає обіцянки кандидат у народні депутати від Партії регіонів Антон Яценко. Уманчани вже й не сміються, кажуть мої друзі з Умані: плюються, бо, куди не кинь оком у місті, всюди він – Антон Яценко.

Дістає своєю пикою він не тільки містян, а й селян. Їм Тото Кутуньйо до лампочки! (Сьогодні він співатиме в Умані на підтримку кандидата від регіоналів, хоч уманчани попросили італійця не ганьбитися і не співати за Яценка). То ж Яценко придумав, як залізти селянам в душу.

Церковні Гастролі Яценка на селі.

Коли я ще працювала у «Вікнах» на СТБ, робила сюжети про місцевий краєзнавчий музей. Спершу, як музей пограбували уманські міліціянти – взяли напрокат картини Яблонської, Глущенка та інших дорогих радянських митців, а повернули копії. Музейники відчули на руках свіжу фарбу і почалося….Суди тривають досі, хоча крадіжка була виявлена ще 2008 року. А потім музейники відчули свіжу фарбу на одній старовинні іконі – знову підміна! Але порівняли зі світлинами, архівним описом ікони – все співпадає. Як не хотіли це визнавати науковці, але іншого пояснення нема – ікона замироточила. Увага! Ікона ця не на дереві, а на металі!!!!

Диво… Місцеві церковники один перед одним наввипередки писали листи, аби музей віддав цю диво-ікону саме їхній парафії. Музейники ухвалили воістину Соломонове рішення: виставили ікону в музеї для всіх вірян і атеїстів. Кожен може прийти і поивитися на це диво. Точніше, міг. Бо останні два місяці мироточива ікона гастролює з Антоном Яценком по його виборчому округу на Черкащині. Він скористався послабленням законодавства, що оберігає музейні фонду від зайвого юзання, і взяв напрокат це музейний експонат. Хотів на два місяці забрати. Однак музейники таки не дозволили зовсім забрати: люди Яценка щоранку приїздять до музею і в супроводі наукового співробітника везуть в чергове село округу – показати набожним селянам ікону і Яценюка з іконою. Прикро, що участь у цьому цирку бере духівництво Української православної церкви Московського патріархату.

Фото: Надано автором

Спіч у церкві про мироточиву ікону агітатори Яценка спершу розпочинали з прокльонів музейників: «Сякі-такі приховали від людей ікону! Але знайшовся герой – Антон Яценко – визволи ікону з рук антихристів!» Ну, правду кажучи, така агітація тривала недовго. Музейники взяли слово після агітаторів і популярно пояснили селянам, що ікону одразу виставили у музеї і кожен може до неї приходити хоч би щодня.

Сьогодні у цієї ікони і Яценка – остання гастроль. Від завтра – металева мироточива ікона повернеться в музей. А Яценко? В музей історії української політики…?

Фото: Надано автором

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram