ГоловнаСвіт

У Пекіні безперервний дощ затопив 358 доріг, стихія забрала життя двох людей

Синоптики прогнозують ще більше дощів та повені.

У Пекіні безперервний дощ затопив 358 доріг, стихія забрала життя двох людей
Фото: EPA/UPG

У західному передмісті Пекіна через безперервний дощ затопило 358 доріг, стихія забрала життя щонайменше двох людей.

Про це пише Reuters.

Два тіла знайшли у річці під час екстреного патрулювання. 

Державні ЗМІ опублікували відеоролики, на яких видно, як напівзатоплені автомобілі в районі Ментоугоу несуть швидкі потоки. “Залишки тайфуну Доксурі принесли рекордну кількість опадів на місто з населенням майже 22 мільйони людей”, − зазначає видання.

Крім Пекіна, зливи продовжували заливати сусіднє місто Тяньцзінь, а також провінцію Хебей у регіоні розміром майже з Великобританію. Три з п'яти річок, що становлять басейн річки Хай, у понеділок піднялися до небезпечного рівня. Кілька будинків змило в річку Юндін, і майже 55 000 людей було евакуйовано з будинків у місті Баодін.

Доксурі став одним із найсильніших ураганів, що вдарили по Китаю за останні роки, і минулими вихідними викликав широкомасштабні повені в південній провінції Фуцзянь.

Фото: EPA/UPG

Середня кількість опадів у Пекіні досягла 176,9 мм з вечора суботи до дня понеділка, а максимальна зареєстрована кількість опадів на метеостанції в Ментоугоу досягла 580,9 мм.

Пекінська обсерваторія оголосила червоний рівень тривоги − найвищий рівень попередження − про сильні дощі, а Пекінська гідрологічна станція посилила своє попередження про повені, прогнозувавши ще більше дощів і повені. Невпинні опади побили щоденні рекорди кількості опадів на 14 метеостанціях у провінціях Пекін, Хебей, Шаньсі та Шаньдун. 

У Пекіні евакуювали понад 31 тисячу людей, призупинили роботи на понад 4 тисячах будівельних майданчиків, майже 20 тисяч будівель перевірили на наявність пошкоджень. Обидва столичні аеропорти скасували понад 200 рейсів у понеділок вдень, майже 600 оголосили про затримуку.

Фото: EPA/UPG

Нагадаємо, щоліта у Китаї затоплюється до 150 міст попри зусилля щодо покращення дренажу. У липні 2021 року сильний дощ у місті Чженьчжоу в центральній частині провінції Хенань забрав життя майже 400 людей, 14 людей потонули на затопленій лінії метро. За три дні випало більше опадів, ніж у місті випадає протягом року. Національне метеорологічне бюро попередило, що сильні дощі до 130 мм очікуються в деяких частинах Хебея, Пекіна та Тяньцзіня до ранку суботи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram