ГоловнаСвіт

19 країн регулярно надсилають Україні новітню зброю і медичне обладнання

Від Естонії країна вже отримала другу партію протиракетних комплексів Javelin.

19 країн регулярно надсилають Україні новітню зброю і медичне обладнання
Фото: twitter.com/mblaszczak

19 держав надсилають Україні військову допомогу на регулярній основі. Це новітня зброя, боєприпаси, засоби захисту, медичне обладнання і пальне для потреб української армії.

Про це речник МЗС Олег Ніколенко повідомив у Facebook

Від Естонії наша країна вже отримала другу партію протиракетних комплексів Javelin.

"Дипломати ведуть інтенсивні переговори щодо надання в найстисліші терміни додаткових бойових літаків для Повітряних сил Збройних сил України від партнерів", – додав він.

Є й нові антиросійські санкції. Канада оголосила обмежувальні заходи проти 10 ключових осіб із двох важливих компаній в енергетичному секторі Росії – "Роснафти" і "Газпрому". 

Державний департамент США запроваджує тотальні санкції проти сектору оборони РФ, аби придушити російську воєнну машину. Ірландія готується закрити свої порти для російських кораблів, а також заморозити банківські рахунки, що належать російським компаніям.

Крім того, Ніколенко нагадав, що Світовий банк припинив усю взаємодію з Росією та Білоруссю.

"Унеможливлено розвиток альтернативної енергетики в Росії. Данська компанія Vestas, яка є світовим лідером з виготовлення вітротурбін і мала побудувати вітростанції в Росії, розірвала контакти з РФ. Україна та Польща ініціювали припинення членства РФ у Раді Європи. Міська рада Варшави розпочала юридичні процедури для взяття на баланс міста будинків, якими користувалися російські дипломатичні установи. Після завершення юридичних процедур у будинках заплановано розмістити громадян України, які залишили українську територію внаслідок російської збройної агресії", – йдеться в повідомленні. 

Словаччина скасовує безвізовий режим для власників дипломатичних паспортів РФ. Болгарія припиняє членство в Міжнародному інвестиційному банку та Міжнародному банку економічного співробітництва, де найбільшим акціонером є РФ. Міжнародний паралімпійський комітет відсторонив російських спортсменів від участі в Іграх у Пекіні.

Також 15 польських міст ухвалили рішення припинити односторонньо дію угод про співпрацю з 15 російськими містами. 

Країни надсилають в Україну і гуманітарну допомогу. Міністерство оборони Словаччини передало медичне устаткування на потреби шпиталю в Ужгороді. Греція розмістить у себе онкохворих українських дітей і їхніх батьків. ОАЕ оголосили про надання гуманітарної допомоги в розмірі 5 мільйонів доларів на потреби цивільного населення, яке постраждало від війни в Україні.

Нагадаємо, за даними агентства dpa, Міністерство економіки Німеччини погодило постачання Україні 2700 зенітних ракет. Мова йде про ракети "Стріла" із запасів збройних сил колишньої Східної Німеччини. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram