ГоловнаСвіт

Вибори президента США: У Джорджії перерахують голоси (оновлено)

Без перемоги у цьому штаті, яка приносить 16 голосів виборників, Трамп не зможе перемогти на виборах.

Вибори президента США: У Джорджії перерахують голоси (оновлено)
Фото: EPA/UPG

В американському штаті Джорджія, де кандидат від Демократичної партії США Джо Байден обігнав чинного президента Дональда Трампа, перераховуватимуть голоси.

Про це повідомляє DW.

"Після обробки 99 відсотків бюлетенів і Трамп, і Байден набирають 49,4 відсотка кожен. Перевага демократа - 1579 голосів, свідчать дані соціологічної служби Edison Research", - йдеться у повідомленні.

Оновлення. Губернатор Джорджії Бред Раффенбергер підтвердив, що у штаті відбудеться перерахунок голосів, передає NYT.

"Оскільки різниця настільки незначна - у Джорджії буде перерахунок... У даній ситуації результат у Джорджії має велике значення для всієї країни", - сказав він.

Бред Раффенбергер пообіцяв, що процес буде прозорим.

Кандидат може просити про перерахунок голосів у штаті, якщо різниця між кандидатами дорівнює або є меншою, ніж 0,5 відсоткового пункта. Без перемоги в Джорджії, яка приносить 16 голосів виборників, Трамп не зможе перемогти на виборах.

Байден наразі забезпечив собі 253 голоси виборників із 270 необхідних для перемоги. Якщо він переможе в Джорджії, то стане першим кандидатом з Демократичної партії, який зробив це з 1992 року, коли в штаті переміг Білл Клінтон.

Трамп заявляв про махінації на виборах, не надаючи жодних доказів. У відповідь Раффенспергер наголосив, що Джорджія дозволяла представникам обох кандидатів слідкувати за підрахунком голосів, інформує Радіо Свобода.

Раніше повідомляли, що Байден випередив Трампа у Пенсильванії. Трамп не може бути переобраний, якщо він не набере 20 голосів виборців у цьому штаті.

У США підбивають підсумки загальних виборів 3 листопада, на яких американці обирали президента та віцепрезидента, 435 членів Палати представників, 35 законодавців Сенату американського Конгресу та 13 губернаторів штатів та територій. За пост глави держави борються чинний глава Білого дому - республіканець Дональд Трамп - та колишній віцепрезидент, кандидат від Демократичної партії США Джозеф Байден.

Для перемоги на президентських виборах кандидату необхідна підтримка 270 з 538 членів колегії виборників, що формується з представників усіх 50-ти штатів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram