ГоловнаСвіт

У Кремлі відреагували на заяву Берліна про отруєння Навального

Прессекретар Путіна також підтвердив готовність російської сторони до всебічної взаємодії з Німеччиною щодо з'ясування ситуації навколо Навального.

У Кремлі відреагували на заяву Берліна про отруєння Навального
Дмитрий Песков
Фото: EPA/UPG

Прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков запевняє, що в організмі російського опозиційного політика Олексія Навального не було токсинів до того, як його вивезли до Берліна.

Про це повідомляє "Интерфакс".

"До вивезення хворого до Берліна, відповідно до всіх міжнародних стандартів, було проведено цілий комплекс аналізів у нас у країні, ніяких отруйних речовин виявлено не було", - сказав Пєсков.

Він також підтвердив готовність російської сторони до всебічної взаємодії з Німеччиною щодо з'ясування ситуації навколо Навального, проте зазначив, що на раніше надіслані офіційні запити Берлін не відповів.

Пєсков також не зміг сказати, якою буде реакція РФ на заяви Німеччини про те, що в організмі Навального знайдено сліди отрути з групи "Новачок".

"На цей момент ми не можемо кваліфіковано відреагувати на згадані заяви", - повідомив Пєсков.

20 серпня Навальний з літака потрапив до реанімації в Омську з попереднім діагнозом "токсичне отруєння". Він не опритомнів і впав у кому. Два дні РФ не давала дозволу на переведення Навального за кордон на лікування, а 22 серпня він був транспортований до Німеччини. Перед цим російські лікарі назвали "основний робочий діагноз" і заявили, що отруєння не було.

Фахівці німецької клініки Charite впевнені, що Навальний був отруєний. 

Пізніше лабораторія збройних сил Німеччини встановила, що Навального отруїли бойовою речовиною класу "Новачок".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram