ГоловнаСвіт

У Словенії міністра економіки затримали за підозрою в корупції під час закупівлі медобладнання для боротьби з коронавірусом

Опозиція вважає це розслідування політично вмотивованим.

У Словенії міністра економіки затримали за підозрою в корупції під час закупівлі медобладнання для боротьби з коронавірусом
Здравко Почивальшек
Фото: gov.si

У Словенії поліція затримала міністра економіки Здравко Почівальшека у зв'язку з підозрами в корупції під час закупівлі апаратів штучної вентиляції легенів для боротьби з COVID-19. Міністр внутрішніх справ Алеш Хойс подав у відставку, оскільки вважає цю справу політично мотивованою.

Такої ж думки дотримується прем'єр-міністр Словенії Янез Янша, пише Total Slovenia. Опозиція закликає піти у відставку весь уряд на знак протесту з розслідуванням.

"Як міністр я ніколи не втручався в роботу поліції, щоб вказувати, кого переслідувати. Моя позиція завжди полягала в тому, що порядок повинен бути для всіх у країні, а це означає, що злочини мають бути розслідувані", - заявив голова МВС Словенії.

Повідомляють, що розслідування можливого зловживання під час березневої закупівлі апаратів ШВЛ було розпочато кілька місяців тому після ток-шоу на телебаченні. Співробітник Інституту товарних резервів Іван Гале заявив, що захисні маски й апарати ШВЛ уряд закупив за завищеними цінами через компанію Geneplanet, яка нібито близька до влади. Він повідомив, що ШВЛ вартістю 10 000 євро купили через "свою" фірму за 36 400 євро, пише "Українська правда".

Також було оприлюднено аудіозапис, на якому нібито міністр Почівальшек вимагав переказу 8 млн євро на рахунки Geneplanet від співробітників Інституту товарних резервів.

Нагадаємо, що Здравко Почівальшек був призначений міністром економічного розвитку і технологій у 2014 році. На сайті уряду Словенії повідомляють, що під його керівництвом міністерство вжило різних заходів для забезпечення найбільш стабільного, передбачуваного і конкурентного економічного середовища для зростання і розвитку словенських компаній на словенському і зарубіжних ринках.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram