ГоловнаСвіт

Постраждалим від домагань голлівудського продюсера Вайнштейна виплатять $19 млн

Це все жінки, які стикалися з дискримінацією під час роботи в The Weinstein Company LLC.

Постраждалим від домагань голлівудського продюсера Вайнштейна виплатять $19 млн
Фото: EPA/UPG

Постраждалим від домагань голлівудського продюсера Харві Вайнштейна виплатять компенсацію сумарно в розмірі близько $19 млн.

Колективний позов жінок було подано проти The Weinstein Company LLC, Харві Вайнштейна і його молодшого брата, теж продюсера, Роба Вайнштейна. Про це повідомляють на сайті генеральної прокурорки Нью-Йорка Летиції Джеймс.

Гарантується, що всі жінки, які зазнали сексуальних домагань і дискримінації за ознакою статі з боку Вайнштейна, мають право на отримання коштів зі спецфонду, розмір якого становить $18,8 млн.

"Харві Вайнштейн і The Weinstein Company підвели своїх співробітників. Після всіх переслідувань, погроз і дискримінації ці потерпілі нарешті отримують певну справедливість. Більш ніж два роки мій офіс невпинно боровся за справедливість стосовно жінок, життя яких порушив Харві Вайнштейн. Ця угода є перемогою для кожної жінки, яка зазнала сексуального домагання, дискримінації, залякування або переслідування з боку свого роботодавця. Я дякую сміливим жінкам, які поділилися своїми історіями з моїм офісом. Я назавжди збережу їхні історії у своєму серці і ніколи не перестану боротися за право кожної людини мати можливість працювати без утисків", - заявила генпрокурорка.

Відзначено, що розслідування включало інтерв'ю з численними співробітниками компанії, керівниками та жертвами сексуального проступку Харві Вайнштейна. Розслідування також включало вичерпний аналіз сотень тисяч записів і електронних листів компанії.

Нагадаємо, в жовтні 2017 року десятки актрис звинуватили Вайнштейна в домаганнях. Незабаром після цього подібні звинувачення надійшли і на адресу інших знаменитостей зі світу кіно і політики. Самого Вайнштейна звільнили з ради директорів компанії і виключили зі складу американської Кіноакадемії.

У лютому 2020 року голлівудського кінопродюсера Харві Вайнштейн визнали винуватим за двома з п'яти обвинувальними статтями. Вердикт винесла колегія присяжних. 67-річного Вайнштейна визнали винуватим у примусі до орального сексу однієї жінки і зґвалтуванні іншої.

У березні Вайнштейна засудили до 23 років тюремного ув'язнення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram