ГоловнаСвіт

В оборонний бюджет США включили додаткові санкції проти "Північного потоку-2"

У Сенаті підкреслили, що російська влада хоче використовувати проєкт "як інструмент примусу".

В оборонний бюджет США включили додаткові санкції проти "Північного потоку-2"
Фото: betterworldcampaign.org

Сенат американського Конгресу включив додаткові санкції проти "Північного потоку-2" в проєкт оборонного бюджету США.

Про це повідомив конгресмен-республіканець Стів Вомак, передає "Інтерфакс-Україна".

"Я пишаюся тим, що виступаю співавтором санкцій, спрямованих на припинення його будівництва, й аплодую Сенату за включення цього пріоритетного положення в проєкт оборонного бюджету", – написав він у своєму Twitter.

За його словами, російська влада хоче використовувати проєкт "як інструмент примусу", а його метою є посилення залежності Польщі та України від російського газу.

Автором пропозиції про включення розширеного пакета санкцій виступила група сенаторів: Тед Круз, Джинн Шейхін, Том Коттон, Рон Джонсон і Джон Баррассо. На їхню думку, це прискорить реалізацію введення обмежень і сприятиме "забезпеченню національної безпеки" США.

Сенат і Палата представників Конгресу представляють свої варіанти оборонного бюджету. Потім їх об'єднає погоджувальна комісія, після чого обидві палати проголосують за остаточний варіант, який направляють президенту на підпис.

Нагадаємо, наприкінці 2019 року США ввели санкції щодо підрядників будівництва газопроводів "Північний потік-2" і "Турецький потік". Після цього трубоукладач "Північного потоку-2" – швейцарська компанія Allseas – призупинила роботи і вивела судна із зони будівництва газопроводу. До завершення газопроводу будівельникам залишилося прокласти 160 км труб.

Робити це будуть російські судна. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram