ГоловнаСвіт

Росія обмежує в'їзд для іноземців по 1 травня

В'їзд до РФ буде закрито з опівночі 18 березня.

Росія обмежує в'їзд для іноземців по 1 травня

Опівночі 18 березня Росія тимчасово обмежить в'їзд у країну іноземних громадян і осіб без громадянства у зв'язку з пандемією коронавірусу.

Про це повідомляє Интерфакс.

"Урядом Російської Федерації прийнято рішення з 00 годин 00 хвилин за місцевим часом 18 березня 2020 року до 00 годин 00 хвилин за місцевим часом 1 травня 2020 року тимчасово обмежити в'їзд у Російську Федерацію іноземних громадян і осіб без громадянства", - йдеться в повідомленні.

Обмеження на в'їзд не застосовуватиметься до співробітників дипломатичних представництв і консульських установ у РФ, водіїв автомобілів міжнародного сполучення, екіпажів повітряних, морських і річкових суден, поїзних і локомотивних бригад міжнародного залізничного сполучення, членів офіційних делегацій і людей, які мають дипломатичні, службові, звичайні приватні візи, видані у зв'язку зі смертю близького родича, осіб, які постійно живуть у Росії, а також до людей, які їдуть транзитом через повітряні пункти пропуску.

16 березня про закриття кордонів також оголосили Канада і Малайзія. Керівництво ЄС анонсувало можливість введення аналогічних заходів на рівні всього Союзу і Шенгенської зони.

Як повідомлялося, згідно з рішенням РНБО, з опівночі 17 березня протягом двох тижнів будуть закриті пункти пропуску через державний кордон України для авіаційного, залізничного та автобусного сполучення.

Для громадян України, які подорожують власним транспортом, пункти пропуску будуть відкриті.

Також повідомлялося, що Україна заборонила в'їзд мешканцям тимчасово окупованих територій і іноземцям через лінію зіткнення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram