ГоловнаСвіт

Клінічні випробування вакцин проти нового коронавірусу можуть провести влітку

Жертвами 2019-nCoV стали щонайменше 18 осіб.

Клінічні випробування вакцин проти нового коронавірусу можуть провести влітку
Фото: ekovolga.com

Клінічні випробування вакцин проти нового вірусу, що вразив Китай і вже поширився за його межами, можуть провести влітку.

Про це заявив у Давосі 23 січня виконавчий директор Коаліції з інновацій для запобігання епідеміям (CEPI) Річард Гатчетт, передає "Радіо Свобода".

"У нас є три партнерства для розробки вакцин проти нового коронавірусу. Наша мета полягає в тому, щоб дуже швидко розробити ці вакцини, щоб почати клінічні випробування, можливо, вже влітку", - сказав Гатчетт.

Нагадаємо, перший випадок зараження коронавірусом 2019-nCoV було зареєстровано 31 грудня 2019 року в китайському місті Ухань.

20 січня влада Китаю підтвердила, що новий вірус, який викликав спалах пневмонії, передається від людини до людини.

23 січня влада КНР офіційно підтвердила перший випадок смерті від коронавірусу за межами міста Ухань.

Згідно з останніми даними Державного комітету з питань охорони здоров'я КНР, кількість хворих у різних провінціях країни перевищила 600 осіб, у 18 випадках хвороба завершилася летально.

У той самий час комітет з надзвичайних ситуацій ВООЗ вирішив не оголошувати "надзвичайну ситуацію" у сфері охорони здоров'я на міжнародному рівні. Голова ВООЗ заявив, що доказів поширення вірусу від людини до людини за межами Китаю немає.

Новий коронавірус є різновидом вірусу SARS, який теж виявили в Китаї і який у 2002-2003 роках спричинив пандемію і смерть 800 пацієнтів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram