ГоловнаСвіт

Італійський лоукост Ernest Airlines з 13 січня припиняє всі авіаперевезення

У грудні авіаперевізнику призупинили ліцензію.

Італійський лоукост Ernest Airlines з 13 січня припиняє всі авіаперевезення
Фото: cfts.org.ua

Італійський лоукост Ernest Airlines з 13 січня припиняє всі авіаперевезення.

Про це повідомляє "Авіаньюз".

Авіаційна влада Італії (ENAC) рекомендувала пасажирам, які купили квитки на рейси з 13 січня, не приїжджати в аеропорт і зв'язатися з перевізником для отримання додаткової інформації.

Як повідомлялося, регулятор ухвалив рішення призупинити дію ліцензії Ernest Airlines на здійснення пасажирських і вантажних перевезень на підставі регламенту ЄС №1008 від 2008 року, який містить загальні правила надання авіаційних послуг у межах Євросоюзу.

29 грудня 2019 року ENAC дав авіакомпанії два тижні на усунення зауважень і наголосив, що санкції не пов'язані із гарантуванням безпеки польотів.

Ernest Airlines були одним з найбільших авіаперевізників між Україною та Італією. Маршрутна мережа авіакомпанії включає чотири напрямки з Києва, чотири зі Львова, один з Одеси і два з Харкова.

У листопаді 2019 року аеропорт "Жуляни" на добу зупиняв обслуговування Ernest Airlines, пояснивши це наявністю боргів, проте пізніше сторони врегулювали спірне питання. У середині грудня повідомлялося, що на зимовий сезон 2019/2020 Ernest Airlines призупинить польоти за маршрутами Київ-Генуя, Харків-Рим і Харків-Мілан. Причиною такого рішення названо "загальне зниження пасажиропотоку в цей період".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram