ГоловнаСвіт

У Росії розкрили вбивство "короля шансону" Михайла Круга

Співак був убитий 17 років тому.

У Росії розкрили вбивство "короля шансону" Михайла Круга
"Король шансона" Михаил Круг.
Фото: peoples.ru

Слідчий комітет Росії встановив деталі вбивства співака Михайла Круга, яке було скоєно 17 років тому. Раніше встановити деталі не виходило через недостатність доказів, йдеться на сайті відомства.

На початковому етапі розслідування було встановлено, що 30 червня 2002 року, в день святкування дня міста Твері, у вечірній час в будинок Михайла Круга, що міститься в селищі Мамуліно обласного центру, таємно проникли двоє чоловіків з метою пограбування, один з них вчинив убивство співака.

Під час роботи над встановленням причетних до скоєння злочину осіб в поле зору правоохоронних органів потрапили члени банди "Тверські вовки". На причетність до скоєння вбивства Михайла Круга перевірявся в тому числі член зазначеної банди Олександр Агєєв, який повністю заперечував свою провину. Будь-яких прямих доказів, що свідчать про вчинення цього злочину Агєєвим, на той момент не було отримано.

Однак в 2019 році СК дізнався додаткові деталі вбивства Круга. Походження цих даних не вказується, але відзначається, що вони дозволили слідству серйозно просунутися. Вищезгаданий Агєєв вже відбував на той момент довічне ув'язнення за низку злочинів, як і його "колега" по банді Олександр Осипов. Саме вони і були встановлені як причетні до справи про вбивство Круга. Засуджені вказали на іншого члена банди - Дмитра Веселова, який разом з ними вторгся в будинок співака.

"Агєєв повідомив, що за вказівкою кримінального авторитета міста Твері, відомого в певних колах як "Лом", який загинув у 2006 році, він спільно з Веселовим повинен був проникнути в житло Михайла Круга, якого, за інформацією, що була в розпорядженні учасників банди, спільно з сім'єю в зазначений вечір не повинно було бути вдома. Співучасники мали намір лише викрасти звідти антикваріат і цінності, після чого залишити місце скоєння крадіжки", - повідомили в СК.

Згідно із задумом, виявивши пропажу, Круг повинен був звернутися до "Лома" за допомогою, після чого співак став би боржником кримінального авторитета і погодився виплачувати частину доходів від концертної діяльності.

Однак Круг з сім'єю несподівано повернувся і застав грабіжників зненацька, повідомляє слідство. Після чого Веселов, "не замислюючись", спочатку "застосував насильство" до тещі Круга, а потім два рази вистрілив в співака з пістолета ТТ калібру 7,62 мм, після чого застрелив собаку.

Круг помер в лікарні від вогнепальних поранень грудей і живота. Його вбивство стало одним з найбільш резонансних в Росії. СКР повідомляє, що домогтися свідчень від Агєєва вдалося після того, як слідчі змогли встановити з ним "психологічний контакт".

СКР підтверджує, що Веселов був убитий в березні 2003 року Осиповим, що відбуває довічний термін. Свої мотиви Осипов пояснив так само, як п'ять років тому "Комсомольской правде" - помстою за "короля шансону", як називали Круга.

"З урахуванням смерті Дмитра Веселова, підозрюваного у вбивстві співака Михайла Круга, слідством прийнято рішення про припинення кримінальної справи та кримінального переслідування", - резюмує СК Росії.

Михайло Воробйов, відомий під псевдонімом Михайло Круг - один з найпопулярніших представників жанру "російський шансон". Автор і виконавець пісні "Володимирський централ".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram