ГоловнаСвіт

Чотири країни ЄС домовилися про розподіл врятованих у морі біженців

Німеччина, Італія, Мальта і Франція пропрацювали загальний документ, який стане основою для угоди.

Чотири країни ЄС домовилися про розподіл врятованих у морі біженців
Мигранты на борту итальянского корабля береговой охраны в порту Катании, 21 августа 2018
Фото: EPA/UPG

Німеччина, Італія, Мальта і Франція досягли домовленості про розподіл врятованих в морі біженців.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Як заявив міністр внутрішніх справ і національної безпеки Мальти Майкл Фарруджа, він і його колеги з трьох країн опрацювали "загальний документ", який буде представлений в якості основи для можливої ширшої угоди на наступній зустрічі міністрів внутрішніх справ країн-членів ЄС. Вона відбудеться 8 жовтня.

Ніяких подробиць досягнутих угод не згадується. За словами глави МВС Фінляндії Марії Охісало, чия країна головує в ЄС, угода "обмежена в часі" і стосується тільки мігрантів, врятованих у морі.

Комісар ЄС з міграції, внутрішніх справ і громадянства Дімітріс Аврамопулос закликав усіх членів Євросоюзу підтримати пропонований механізм перерозподілу.

Того ж дня влада Італії дозволила увійти в сицилійський порт Мессіна судну благодійних організацій SOS MеNiterranеe і "Лікарі без кордонів" Ocean Viking з 182 врятованими в Середземному морі мігрантами на борту. Раніше міністр внутрішніх справ ФРН Хорст Зеехофер говорив, що в майбутньому Німеччина готова приймати 25% біженців, які опинилися в Італії після порятунку на морі.

Нагадаємо, за перші сім місяців 2018 року за спробу потрапити в Європу в Середземному морі потонули понад 1,5 тисячі біженців. Тільки в червні і липні число загиблих перевищило 850 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram