ГоловнаКультура

Alyona Alyona отримала міжнародну премію як найперспективніший новий артист

Українка перемогла виконавців з Великобританії, Норвегії та Китаю.

Alyona Alyona отримала міжнародну премію як найперспективніший новий артист
Alyona Alyona
Фото: styleinsider.com.ua

Українська реп-виконавиця Alyona Alyona (справжнє ім'я Альона Савраненко) обійшла п'ятьох конкурентів з Європи і Китаю і отримала в Німеччині міжнародну нагороду Anchor award, яку щорічно присуджують найперспективнішому новому артисту. Повідомлення про перемогу Альони з'явилося на офіційній facebook-сторінці нагороди.

Реперку відзначили за "масивний, динамічний драйв, поставлений на темні, качаючі ритми" і за популярність, якої вона всього за рік з початку кар'єри досягла у світі.

Крім Альони Савраненко на музичну премію претендували британська R&B-співачка Celeste, її співвітчизники інді-рокери Drahla, інді і соул-дует з Нідерландів Feng Suave, норвезька попвиконавиця Moyka і дівочий інді-рок-квартет The Hormones з Китаю.

Alyona Alyona - ексвихователька в дитячому садку Баришівки під Києвом, також працювала касиркою в супермаркеті і продавчинею косметики.

Її перший кліп на трек "Рибки" вийшов у жовтні 2018 року і став вірусним. Чорно-білий кліп "Голови" зібрав мільйон переглядів всього за місяць. Навесні реперка випустила свій дебютний альбом "Гармата".

Нагадаємо, в травні цього року Alyona Alyona посіла друге місце в рейтингу найцікавіших виконавців Європи за версією The New York Times. Видання також зазначає, що виконавиця читає реп тільки українською мовою, незважаючи на те, що в Україні дуже популярний реп російською. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram