ГоловнаСвіт

Франція і Німеччина виступили проти криптовалюти "Facebook"

Країни вважають, що Libra становить загрозу для грошового суверенітету європейських держав.

Франція і Німеччина виступили проти криптовалюти "Facebook"
Фото: EPA/UPG

Франція і Німеччина заявили в п'ятницю, що криптовалюта Libra, роботу над створенням якої веде корпорація "Facebook", становить загрозу для фінансової стабільності сектору. Це може унеможливити використання Libra в Європі.

Про це на зустрічі міністрів фінансів країн ЄС у Гельсінкі заявили глава французького відомства Бруно Ле Мер і його німецький колега Олаф Шольц, передає Голос Америки.

"Віртуальні валюти становлять ризик для споживачів, фінансової стабільності і навіть для грошового суверенітету європейських держав", - йдеться в спільній заяві.

Вони також попередили, що держави ЄС готові вдатися до жорсткого регулювання, якщо буде зроблена спроба отримати дозвіл на використання Libra в Європі.

"Франція і Німеччина вважають, що проєкт Libra, як він представлений у плані "Facebook", не переконує в тому, що цим ризикам приділяється належна увага", - заявили міністри.

Країни також виступили на підтримку створення альтернативної публічної криптовалюти.

Раніше Європейський центральний банк повідомив, що розробляє довгостроковий план впровадження публічної цифрової валюти, яка може зробити такі проєкти, як Libra, непотрібними.

У червні "Facebook" повідомив про плани запуску Libra - для фінансових транзакцій між сотнями мільйонів користувачів соціальної мережі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram