ГоловнаКультура

Кінофестиваль Kharkiv Meet Docs оголосив програму

На фестивалі покажуть переможців ОМКФ і свіжу українську документалістику.

Кінофестиваль Kharkiv Meet Docs оголосив програму

Кінофестиваль Kharkiv Meet Docs оголосив програму.

Як повідомляють організатори, на фестивалі, який триватиме з 25 по 29 вересня, покажуть 26 повнометражних і короткометражних картин.

У рамках заходу відбудеться конкурс дитячого та підліткового відео на соціально важливі теми і воркшопи для школярів.

Окрім того, відбудеться пітчинг кінопроєктів, куди також увійде воркшоп і презентації учасників минулого року. Серед членів журі - документалісти Сергій Буковський і Віталій Манський, а серед учителів - генпродюсер ОМКФ Юлія Синькевич, продюсер Анна Паленчук і німецький продюсер і режисер Фелікс Крігсхайм. Відкриє фестиваль, як повідомляли раніше, фільм Нарімана Алієва "Додому", який представить сам режисер.

У програмі Kharkiv Meet Docs - "А потім ми танцювали" Левана Акіна (переможець ОМКФ разом з фільмом Алієва), свіжі українські документальні фільми - "Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго" Надії Парфан, "Брати по зброї" Сергія Лисенка та інші.

Також у програмі - білорусько-українська картина "Моя бабуся з Марса" Олександра Михалковича, "Частини" Дмитра Лавриненка, "З любов'ю, до Німеччини" Дезіре Альмораді, "Привіт, штучний інтелект" Ізи Віллінгер та інші.

Головною темою цьогорічного фестивалю став громадський активізм і незалежна журналістика. Так, 26 вересня в Харківському економічному університеті відбудеться конференція за участю волонтерів, громадських активістів, журналістів і військових кореспондентів. На конференції також покажуть українські документальні фільми.

27 вересня відбудеться українська прем'єра фільму Аскольда Курова "Нова" про однойменну російську газету.

Закриється фестиваль фільмом Віталія Манського "Свідки Путіна".

Деталі програми кінофестивалю в Харкові - на офіційному сайті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram