ГоловнаСвіт

Влада Гонконгу призупинила розгляд законопроекту про екстрадицію

У протестних акціях минулого тижня взяли участь близько мільйона осіб.

Влада Гонконгу призупинила розгляд законопроекту про екстрадицію
Фото: EPA/UPG

На тлі масових акцій протесту глава уряду Гонконгу Керрі Лам оголосила про припинення розгляду законопроекту, що дозволяє екстрадувати підозрюваних правопорушників і злочинців у КНР. Про це пише Німецька хвиля.

Законодавчі збори припинять всю роботу над цим документом, подальші кроки будуть зроблені після консультації з різними партіями, сказала Лам у суботу, 15 червня.

Минулої неділі, 9 червня, близько одного мільйона людей вийшли на демонстрацію в Гонконзі, протестуючи проти законопроекту про екстрадицію в КНР. Настільки масових акцій в Гонконзі не було з часу його повернення з-під влади Великобританії під юрисдикцію КНР в 1997 році. 

Демонстрація переросла в бійки з поліцією, яка застосувала проти протестувальників сльозогінний газ і гумові кулі.

Законопроект про екстрадицію в КНР, що поширюється на всіх жителів Гонконгу, а також на іноземців та громадян КНР, які проживають в цьому місті, чи туристів, викликав широку критику і побоювання в тому, що він поставить під загрозу правову систему, на якій ґрунтується міжнародний фінансовий статус Гонконгу. Опозиція побоюється, що під загрозою екстрадиції в Китай ринуть дисиденти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram