ГоловнаСвіт

CNN: перед вибухами на танкерах в Османській затоці Іран намагався збити американський дрон

До атаки безпілотник зафіксував, як іранські судна наближаються до танкерів.

CNN: перед вибухами на танкерах в Османській затоці Іран намагався збити американський дрон
Пожар на танкере Front Altair
Фото: EPA/UPG

Іранські військові за кілька годин до вибухів на танкерах в Османській затоці помітили над водами, де сталася атака, американський безпілотник MQ-9 і спробували збити його ракетою земля-повітря. Про це повідомляє CNN з посиланням на джерело.

За словами співрозмовника телеканалу, ракета не влучила в дрон і впала у воду. До атаки безпілотник зафіксував, як іранські судна наближаються до танкерів. Джерело CNN не уточнило, чи вдалося йому зафіксувати атаку іранських кораблів на танкери.

Нагадаємо, 13 червня на танкерах Front Altair, який ходить під прапором Норвегії, і Kokuka Courageous (Панама) сталися вибухи, через які судна загорілися. На судні Front Altair перебували 23 людини: 11 росіян, 11 філіппінців і моряк з Грузії, ніхто з них не постраждав.

Держсекретар США Майк Помпео заявив, що відповідальність за атаку на обидва судна несе Іран. За його словами, уряд дійшов такого висновку після аналізу інформації про зброю, яка була використана під час атаки. Однак на засіданні Радбезу ООН США не змогли довести причетність Ірану до атак на танкери.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram