ГоловнаСуспільствоЖиття

ЗСУ взяли на озброєння модернізований безпілотник Spectator-М1

Spectator-М1 - удосконалена версія безпілотників Spectator.  

ЗСУ взяли на озброєння модернізований безпілотник Spectator-М1
Spectator-М1
Фото: "Укроборонпром"

Міністерство оборони взяло на озброєння безпілотний авіаційний комплекс Spectator-М1, створений ВАТ "Меридіан" ім. С.П. Корольова", що входить до складу держнцерну "Укроборонпром".

Про це повідомляється на сайті "Укроборонпрому".

"Модернізований і вдосконалений безпілотний авіаційний комплекс Spectator-М1, створений ВАТ "Меридіан" ім. С. П. Корольова", що входить до складу "Укроборонпрому", прийнято на озброєння Збройних Сил України. Відповідний наказ, за результатами успішних державних випробувань, підписав міністр оборони Степан Полторак", - ідеться в повідомленні.

Spectator-М1 - удосконалена версія безпілотників Spectator. Він призначений для ведення повітряної розвідки, як у денний, так і нічний час. У ході модернізації комплекс отримав новий тепловізор, більш досконалу станцію управління, а також була зменшена вага, що дає можливість йому перебувати в повітрі більше часу. 

Удосконалено також програмне забезпечення, яке дає змогу працювати з різними системами координат і проводити їх конвертацію, визначаючи точні координати. Крім того, безпілотник отримав нову парашутну систему, що дало змогу зменшити швидкість посадки до 3 м/с.

Spectator-М1 піднімається на висоту до 3 600 метрів, має максимальну швидкість 120 км/год, швидкість, за якої виконується завдання, - 70 км/год. У повітрі він може перебувати понад дві години. Дальність польоту - до 150 км.

Комплекс здатний передавати відеоінформацію в цифровому кодованому вигляді.

Тепер фахівці готують Spectator-М1 до серійного виробництва.

Нагадаємо, у березні ЗСУ взяли на озброєння турецькі безпілотні комплекси оперативно-тактичного рівня Bayraktar TB2.      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram