ГоловнаСвіт

У Росії чеченського правозахисника Тітієва засуджено до чотирьох років колонії

У "Меморіалі" рішення суду назвали політизованим.

У Росії чеченського правозахисника Тітієва засуджено до чотирьох років колонії
Оюб Титиев
Фото: novayagazeta.ru

Шалінський міський суд Чечні засудив главу Грозненського відділення правозахисного центру "Меморіал" Оюба Тітієва до чотирьох років позбавлення волі в колонії-поселенні. Правозахисника визнали винним у зберіганні наркотиків, передає Радіо Свобода.

Оголошення вироку тривало понад дев'ять годин. Суддя заявила, що не вірить свідченням Тітієва про те, що його затримували двічі і друге затримання було інсценовано поліцією. Адвокати правозахисника заявили, що оскаржуватимуть вирок. У "Меморіалі" рішення суду назвали політизованим.

Раніше прокуратура просила для Тітієва 4 роки колонії загального режиму і 100 тисяч рублів штрафу. На думку захисту, кримінальна справа повністю сфальсифікована, а докази оформлені з порушеннями.

Оюба Тітієва затримали 9 січня 2018 року. Його заарештували за звинуваченням у зберіганні наркотиків. За словами правозахисника, справу проти нього сфабриковано, а пакет з марихуаною йому в машину підкинули поліцейські. Провідні міжнародні правозахисні організації закликали російську владу звільнити Тітієва.

У листопаді 2018 року Тітієву вручили правозахисну премію Парламентської асамблеї Ради Європи імені Вацлава Гавела - просто в залі суду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram