ГоловнаСвіт

Холодницький про заяву посла США: "Втручання у внутрішні справи іншої держави неприпустиме"

"Те, що собі дозволяє посол іншої держави, це на їхній совісті".

Холодницький про заяву посла США: "Втручання у внутрішні справи іншої держави неприпустиме"
Фото: glavred.info

Антикорупційний прокурор Назар Холодницький відмовився коментувати слова посла США Марі Йованович, яка напередодні закликала до його звільнення. Водночас він назвав неприпустимим втручання у внутрішні справи іншої держави.

Про це Холодницький сказав у коментарі LB.ua

"Знаєте, те, що собі дозволяє посол іншої держави, це на їхній совісті. Втручання у внутрішні справи іншої держави неприпустиме. Я не буду коментувати цю заяву, утримаюся поки що від коментарів", - заявив він.

Водночас Холодницький анонсував, що наступного тижня зробить заяву і прокоментує. "Повірте, буде цікаво", - сказав прокурор.

Нагадаємо, 30 листопада 2015 року Холодницького призначив головою САП тодішній генеральний прокурор України Віктор Шокін.

У березні 2018 року стало відомо, що в кабінеті голови САП Холодницького було встановлено "прослушку". З'ясувалося, що справу стосовно Холодницького веде ГПУ із застосуванням обладнання НАБУ. Директор Бюро Артем Ситник говорив, що розслідування було ініційоване у зв'язку з тим, що керівництво САП перешкоджало розслідуванню справи проти мера Одеси Геннадія Труханова.

Наприкінці березня 2018 року Ситник і генпрокурор Юрій Луценко попросили КДКП розглянути питання про звільнення Холодницького з посади, у зв'язку з чим прокурорська комісія відкрила дисциплінарне провадження. У липні вона дійшла висновку, що Холодницький вартий догани, але не звільнення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram