ГоловнаСвіт

Шотландія й Уельс проголосували проти прийнятої угоди про "Брекзит"

Голосування має декларативний характер, остаточне рішення залишається за Вестмінстером.

Шотландія й Уельс проголосували проти прийнятої угоди про "Брекзит"
Фото: EPA/UPG

Парламенти Шотландії й Уельсу проголосували проти узгодженої з Євросоюзом угоди про "Брекзит". Про це повідомляє Reuters.

Парламент Шотландії не підтримав документа, оскільки депутати вважають, що угода завдасть серйозного і довгострокового збитку рівню життя, негативно позначиться на державних службах.

Рішення парламентів посилить внутрішні суперечності у Великобританії з приводу виходу з Європейського Союзу, офіційною датою якого має стати 29 березня.

Голосування парламентів Шотландії й Уельсу не матимуть зобов'язувального значення - остаточне рішення може прийняти тільки британський парламент. Голосування має пройти до 12 березня.

Якщо депутати не підтримають запропоновану урядом угоду про "Брекзит", наступного дня (13 березня) Палата громад зможе провести голосування з приводу підтримки парламентом варіанта без угоди або про перенесення остаточної дати.

Нагадаємо, вихід Великобританії з ЄС заплановано на 29 березня 2019 року. Параметри 584-сторінкового документа про "Брекзит" узгодили з Брюсселем після 18 місяців переговорів, лідери країн Євросоюзу схвалили угоду. Однак нижня палата британського парламенту 15 січня відхилила її.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram