ГоловнаСвіт

Британія готується ввести воєнний стан у разі заворушень після "Брекзиту", - The Sunday Times

В уряді побоюються громадянської непокори.

Британія готується ввести воєнний стан у разі заворушень після "Брекзиту", - The Sunday Times
Британия готовится ввести военное положение в случае беспорядков после "Брексита"
Фото: EPA/UPG

Британія може ввести воєнний стан для запобігання хаосу в країні після "Брекзиту". Про це повідомила в неділю, 27 січня, лондонська газета The Sunday Times.

"В уряді зараз обговорюється доцільність застосування в такому разі Акта про надзвичайні ситуації від 2004 року, який дозволяє вводити комендантську годину, здійснювати конфіскацію майна, обмежувати свободу пересувань і залучати збройні сили для придушення заворушень", - йдеться в повідомленні.

Як зазначає видання, уряд в Лондоні в таких обставинах також отримає право вносити поправки в будь-яке законодавство за винятком Акта про права людини.

"Тяжіє тема у всіх питаннях, що стосуються планування на випадок хаотичного "Брекзиту", - це громадянська непокора і страх, що вона може призвести до загибелі людей у разі нестачі продовольства і медикаментів", - пояснило газеті інформоване джерело.

Інший співрозмовник видання повідомив, що планувальники як модель порушення порядку розглядають ситуацію, що виникла через збої, спричинені виверженням вулкана в Ісландії в 2010 році.

"Це найближчий приклад в сучасній британській історії, хоча ніщо не може зрівнятися за масштабами хаосу з нерегульованим "Брекзитом", який буде в тисячу разів гіршим, ніж криза через хмару вулканічного попелу", - зазначив він.

The Sunday Times також повідомляє, що уряд в Лондоні домагається продовження годин роботи для парламентарів, щоб дати їм можливість завершити розроблення законодавства щодо "Брекзиту" до виходу Великобританії зі складу ЄС, запланованого на 29 березня.

Раніше прем'єр Великобританії представила план "Б" щодо "Брекзиту".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram