ГоловнаСвіт

У справі Скрипалів установлено четвертого підозрюваного, - ЗМІ

"Це теж співробітник ГРУ, і він дуже активно пересувався по Європі".

У справі Скрипалів установлено четвертого підозрюваного, - ЗМІ
В деле Скрипалей установлен четвертый подозреваемый
Фото: EPA/UPG

У справі про отруєння колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки Юлії в британському Солсбері з'явився четвертий підозрюваний.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Журналіст-розслідувач, головний редактор видання "The Insider" Роман Доброхотов розповів, що він та інші розслідувачі ідентифікують четвертого підозрюваного в отруєнні колишнього російського розвідника і його дочки.

Особи підозрюваного журналіст не розкрив, але розповів, що той теж був співробітником Головного розвідувального управління РФ.

"Ми припускаємо, що є четверта людина - про це писали і британські ЗМІ з посиланням на свої джерела. Ба більше, маємо вже підозрювану четверту кандидатуру. Ми можемо сказати, що це теж співробітник ГРУ і він дуже активно переміщався по Європі", - зазначив Доброхотов.

Нагадаємо, колишнього подвійного агента Сергія Скрипаля і його дочку Юлію отруїли в англійському Солсбері в березні 2018 року. За версією слідства, два грушники, які прибули у Великобританію за фальшивими документами, нанесли отруту - нервово-паралітичну речовину "Новачок" - на дверну ручку будинку Скрипаля. Ще однією жертвою отруєння цією речовиною наприкінці червня 2018 року стала громадянка Великобританії Дон Стерджес. Імовірно, отрута, якою вона отруїлася, була у флаконі з-під парфумів.

Росія спростовує будь-яку причетність до обох випадків. Президент РФ Володимир Путін називав Петрова і Боширова "приватними особами, які не причетні до розвідки". Після його заяви обидва побували в ефірі державного телеканалу RT і заявили, що їздили в Солсбері як туристи. Скрипаля ж Путін назвав зрадником і покидьком.

9 жовтня The Insider і Bellingcat повідомили, що справжнє ім'я "Петрова" - Олександр Євгенович Мишкін. Він є військовим лікарем і полковником ГРУ Росії. Розслідувачі також дізналися, що Боширов - насправді полковник ГРУ РФ Анатолій Чепіга.

У лютому 2019 року Bellingcat назвав ім'я третього підозрюваного в отруєнні Скрипалів - імовірно, це співробітник ГРУ Росії "Сергій Федотов" - Денис Сергєєв.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram