ГоловнаСвіт

Boston Dynamics навчили свого робота танцювати

Опубліковано відео, на якому робособака танцює під композицію Uptown Funk.

Boston Dynamics навчили свого робота танцювати
Фото: Скриншот видео

Фахівці американської компанії Boston Dynamics навчили своїх роботів танцювати.

Компанія опублікувала на своєму YouTube відео, на якому робот танцює під композицію Uptown Funk американського музиканта Марка Ронсона, записану за участю співака Бруно Марса.

Незважаючи на обмежені можливості чотириногого робота, танець вийшов динамічним. Не виключено, що тепер роботи зможуть брати участь у масовках або флешмобах.

Boston Dynamics відома своїми роботами, які постійно навчаються чомусь новому. Якщо спочатку вони могли лише ходити і піднімати речі, то зараз двоногий людиноподібний робот Atlas навчився паркуру. При падінні він встає на ноги і здатний рухатися далі. Компанія сподівається, що такі роботи допоможуть у порятунку людей, наприклад, під час пожежі.

У лютому Boston Dynamics навчили своїх робособак SpotMini відчиняти двері. На Youtube компанії було опубліковано відео, на якому одна з робособак хоче вийти з приміщення і впирається в двері. Тоді на допомогу їй приходить друга, зі спеціальною "рукою" на спині. Вона відчиняє двері, притримуючи їх "ногою", після чого обидва роботи виходять.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram