ГоловнаСвіт

Рада ЄС затвердила механізм прийняття санкцій за застосування хімічної зброї

Штрафні заходи передбачають заморожування активів, заборону на в'їзд, а також на отримання коштів з ЄС.

Рада ЄС затвердила механізм прийняття санкцій за застосування хімічної зброї
Фото: Вести Экономика

Міністри закордонних справ країн Євросоюзу в понеділок, 15 жовтня, схвалили механізм для введення санкцій за застосування хімічної зброї.

Про це повідомила прес-служба Ради ЄС

Тепер стане можливим введення штрафних заходів проти осіб та організацій, які причетні до розробки та застосування хімічної зброї в усьому світі, незалежно від їх громадянства і місця перебування.

Санкції можуть вводитися як проти тих, хто безпосередньо бере участь у виробництві або використанні хімічної зброї, так і тих, хто надає фінансову, технічну або іншу підтримку, або в якийсь інший спосіб пов'язаний із цим процесом.

Штрафні заходи мають на увазі заморожування активів, заборону на в'їзд в європейські країни, а також на отримання коштів від фізичних та юридичних осіб з ЄС.

У заяві наголошується, що це рішення стало частиною зусиль ЄС у боротьбі з поширенням і застосуванням хімічної зброї, що становить серйозну загрозу міжнародній безпеці.

Нагадаємо, наприкінці серпня набули чинності нові санкції США проти Росії, пов'язані з отруєнням колишнього подвійного агента Сергія Скрипаля та його дочки Юлії в британському Солсбері.

У США заявили: якщо Москва впродовж найближчих декількох місяців не надасть гарантії незастосування хімічної і біологічної зброї, США введуть ще один пакет санкцій. Консульство РФ у США назвало ці санкції "драконівськими".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram