ГоловнаСвіт

Євросоюз готується вжити заходів проти атак російських хакерів

ЄС готує заяву з приводу атаки на ОЗХЗ.

Євросоюз готується вжити заходів проти атак російських хакерів
Фото: http://vesti.kz

Після нападу російських хакерів на Організацію з питань заборони хімічної зброї Єврокомісія розробляє заходи протидії кіберзагрозам з боку Росії.

Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на газету Handelsblatt.

Як пише видання, з посиланням на текст проекту підсумкової заяви учасників саміту ЄС, запланованого на 18 жовтня, мають намір посилити "здатність протистояти гібридним кібератакам".

Так, Євросоюз має за мету в своїй заяві засудити напад російських агентів на ОЗХЗ, про який раніше повідомляла влада Нідерландів.

Лідери країн ЄС також заявлять про необхідність заходів проти так званих фейкових новин з Росії з метою захисту демократичної системи і боротьби з дезінформацією, зокрема в світлі майбутніх, у травні 2019 року, виборів до Європарламенту.

У грудні Єврокомісія планує надати план дій щодо протистояння кіберзагрозам.

Нагадаємо, на початку жовтня низка країн звинуватила Головне управління Генштабу Міноборони РФ, більше відоме за старою назвою ГРУ, в причетності до кібератаки. Нідерланди повідомили про запобігання комп'ютерній атаці російських шпигунів на сервери ОЗХЗ у Гаазі. За даними британського Національного центру з кібербезпеки (NCSC), ГРУ з високою часткою ймовірності причетне до діяльності низки хакерських угруповань.

Раніше США звинуватили в кібератаках сімох імовірних співробітників ГРУ, чотирьох з яких уже вислали з Нідерландів, а ще трьох - звинувачують в атаках на Демократичну партію США. Потім з аналогічними звинуваченнями виступили Канада, Німеччина і Латвія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram