ГоловнаСвіт

Жертвами землетрусу та цунамі в Індонезії стали понад 2000 осіб

Рятувальна операція закінчилася, але загиблих продовжують знаходити під час збирання уламків будівель.

Жертвами землетрусу та цунамі в Індонезії стали понад 2000 осіб
Фото: EPA\UPG

Внаслідок землетрусу та цунамі на індонезійському острові Сулавесі загинули 2091 людина, ще понад 4,6 тисячі постраждали. Про це повідомляє Detiknews з посиланням на представника адміністрації острова.

Відзначається, що пошуково-рятувальні роботи завершилися 12 жовтня, однак тіла загиблих продовжують знаходити під час прибирання сміття та уламків будівель.

Згідно з оновленими даними, внаслідок землетрусу і цунамі було зруйновано понад 68 тисяч будинків. Сотні людей вважаються зниклими безвісти. Кількість біженців сягнула 78 тисяч.

У центральному районі Сулавесі тривають невеликі поштовхи. Влада збирається побудувати тимчасове житло й організувати розпорошення дезінфікуючих речовин, щоб запобігти поширенню хвороб.

Землетрус магнітудою 7,5, стався у містах Палу і Дугнал 28 вересня. Він викликав цунамі, висота хвиль якого сягала шести метрів. Через два тижні в Індонезії біля острова Ява стався ще один землетрус. На ліквідацію наслідків потрібно близько 40 мільйонів доларів. Україна надасть Індонезії гуманітарну допомогу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram