ГоловнаСвіт

Число жертв стихії в Індонезії зросло до 1648

Для загиблих були організовані спільні могили.

Число жертв стихії в Індонезії зросло до 1648
Фото: EPA\UPG

Число жертв землетрусу і цунамі на індонезійському острові Сулавесі досягло тисяча шістсот сорок вісім чоловік. Про це повідомляє місцевий портал Detiknews з посиланням на міністра-координатора з питань політики, юстиції та безпеки Індонезії.

За його словами, ще 563 людини вважаються зниклими безвісти. Також він зазначив, що всі раніше знайдені загиблі були поховані.

Міністр закликав не зберігати тіла жертв, а негайно їх ховати. Він додав, що для загиблих були організовані спільні могили, але за проханнями сімей багатьох загиблих ховали в інші місцях.

Також міністр повідомив, що пошукова операція триває на прохання лідерів громад, релігійних лідерів і місцевих органів влади, але був встановлений термін її проведення. Він пояснив, що з закінченням часу, райони будуть визнані місцем масового поховання.

Нагадаємо, в Індонезії 28 вересня відбулися два потужні землетруси. Пізніше стало відомо, що після землетрусу на острові Сулавесі в Індонезії зафіксували 170 повторних підземних поштовхів. Два нових сильні підземні поштовхи зафіксовано вночі 2 жовтня.

Серед загиблих і постраждалих в результаті землетрусів і цунамі українців немає. Президент Петро Порошенко доручив Кабінету Міністрів надати гуманітарну допомогу Індонезії в зв'язку з землетрусом і цунамі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram