ГоловнаСвіт

Болгарська православна церква ухилилася від дебатів з РПЦ про українську автокефалію

Лист Кирила буде передано на розгляд спеціальної комісії.

Болгарська православна церква ухилилася від дебатів з РПЦ про українську автокефалію
Патриарх Болгарский Неофит
Фото: pravlife.org

Болгарська православна церква в п'ятницю відхилила заклик російського патріарха Кирила до проведення переговорів щодо виходу Української православної церкви з-під впливу Москви. Про це пише Reuters.

Відзначається, що патріарх РПЦ Кирило звернувся до всіх представників православного світу із закликом до переговорів щодо ситуації з церковним життям в Україні.

"Але Священний Синод Болгарської Церкви, її вищий орган виконавчої влади, заявив, що лист Кирила буде передано на розгляд спеціальної комісії", - йдеться в повідомленні.

Як пише Reuters, це фактично є відмовою від російської пропозиції.

Нагадаємо, 5 жовтня Білоруська православна церква припинила співслужіння з Константинополем. Митрополит Мінський і Заславський Павло, патріарший екзарх всієї Білорусі, закликав патріарха Константинопольського Варфоломія призупинити процес наділення української церкви автокефалією.

Раніше Українська православна церква Московського патріархату призупинила співслужіння з Вселенським патріархатом через намір Вселенського патріарха Варфоломія надати українській православній церкві автокефалію.

14 вересня Синод Російської православної церкви теж вирішив припинити співслужіння з ієрархами Вселенського патріархату і участь в роботі органів, які очолюють представники Вселенського патріархату.

Тим часом вчені оприлюднили український переклад обґрунтування приналежності України до Вселенського патріархату. У своїй роботі Вселенський патріархат заявив, що ніколи не давав права Московському патріархату долучити Київську митрополію до своєї канонічної юрисдикції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram