ГоловнаСвіт

Маск назвав Комісію з цінних паперів США "комісією зі збагачення шортселерів"

Голова Tesla іронічно переінакшив назву SEC.

Маск назвав Комісію з цінних паперів США "комісією зі збагачення шортселерів"
Илон Маск
Фото: EPA\UPG

Засновник американської компанії Tesla Ілон Маск, який минулого тижня ледве не втратив крісло керівника Tesla через свої "твіти", переінакшив в одному зі своїх повідомлень назву Комісії з цінних паперів і бірж (SEC) США, назвавши її "комісією зі збагачення шортселерів" (спекулянтів).

"Комісія зі збагачення шортселерів (Shortseller Enrichment Commission, SEC) робить неймовірну роботу. Зміна назви їм підійде", - написав він у своєму Twitter.

Заява Маска з'явилася через кілька годин після того, як федеральний суд Нью-Йорка зажадав від голови Tesla і SEC спільно обґрунтувати доцільність досягнутої угоди, передає CNBC.

Суть угоди полягала в тому, що Маск протягом 45 днів повинен покинути посаду голови ради директорів Tesla, але залишитися гендиректором компанії. Бізнесмен і Tesla також повинні виплатити по $20 млн інвесторам, чиї інтереси постраждали після заяв Маска.

Нагадаємо, наприкінці вересня SEC звинуватила Маска в шахрайстві у зв'язку з його заявами про наміри зробити компанію непублічною і попросила суд заборонити йому займати посади в публічних компаніях.

Позов SEC стосується "твіту" Маска за 7 серпня, в якому він пообіцяв викупити акції компанії на $82 млрд з біржі, якщо ціна одного папера сягне $420, і запевнив, що домовився про фінансування угоди. З початку 2010-х SEC розглядає пости керівників компаній у соцмережах нарівні з офіційними оголошеннями на біржі.

Маск назвав звинувачення несправедливими і заявив, що завжди був чесним і порядним з інвесторами і діяв у їхніх інтересах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram