ГоловнаЕкономікаБізнес

Американський регулятор звинуватив Ілона Маска в шахрайстві

SEC попросила суд заборонити Маску займати посади в публічних компаніях.

Американський регулятор звинуватив Ілона Маска в шахрайстві
Фото: EPA/UPG

Комісія з цінних паперів і бірж США (SEC) звинуватила засновника Tesla Ілона Маска в шахрайстві через його наміри зробити компанію непублічною.

Як зазначає BBC, Маск нічого не зробив для того, щоб вивести компанію з біржі, але його заяви призвели до збоїв на фондовому ринку і зашкодили інвесторам.

SEC заявила, що його заяви вводять в оману, і звернулася з позовом до федерального окружного суду Мангеттена. "Фактично Маск навіть не обговорював, а тим паче не підтверджував ключових умов угоди, включно із ціною, з жодними потенційними джерелами фінансування", - йдеться в позові.

У зв'язку із цим SEC хоче заборонити Маску очолювати будь-які компанії, чиї акції торгуються на біржі, а також оштрафувати його.

Тим часом Маск в інтерв'ю телеканалу CNBC назвав звинувачення несправедливими і заявив, що завжди був чесним і порядним з інвесторами і діяв в їхніх інтересах.

Нагадаємо, що позов стосується твіту Маска від 7 серпня, в якому засновник Tesla пообіцяв викупити акції компанії на $82 млрд з біржі, якщо ціна одного паперу сягне $420, і запевнив, що домовився про фінансування угоди. З початку 2010-х SEC розглядає пости керівників компаній у соцмережах нарівні з офіційними оголошеннями на біржі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram