ГоловнаЕкономікаДержава

НКРЕКП зменшить кошти для тарифу "Енергоатома" на 2,9 млрд гривень через порушення

Тариф буде знижено під час наступного перегляду.

НКРЕКП зменшить кошти для тарифу "Енергоатома" на 2,9 млрд гривень через порушення
Фото: telegraf.com.ua

Через порушення НКРЕКП зменшить кошти для тарифу "Енергоатома" на 2,9 млрд гривень. Про це згадується в порядку денному засідання Національної комісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), яке відбудеться в цю п'ятницю, 28 вересня, пише "Ділова столиця".

Комісія планує внести зміни до постанови від 1.06.2017, яка стосувалася порушень НАЕК "Енергоатом" ліцензійних умов з виробництва електричної та теплової енергії в частині неосвоєння і економії коштів на суму понад 2,868 млрд гривень. Відзначають, що під час наступного перегляду тарифу НАЕК "Енергоатом" його буде зменшено на зазначену суму.

Нагадаємо, раніше аудитори Державної аудиторської служби виявили на "Енергоатомі" порушень на 123 млн грн. Як повідомляють, найбільше порушень було на тендерах і під час виконання господарських договорів.

Раніше в ЗМІ з'явилася інформація про підозри НАБУ на адресу Южно-Української АЕС. Об'єктом уваги Антикорупційного бюро стали дві закупівлі атомною станцією загальноблочних щитів за завищеними цінами. За версією слідства, учасники схеми заволоділи майже 28 мільйонами гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram