ГоловнаСвіт

Голова Росгвардії запросив всіх, хто сумнівався в його героїзмі, з'їздити з ним на Північний Кавказ

У відомстві заявили, що Золотов особисто знешкодив чоловіка з вибухівкою на Красній площі.

Голова Росгвардії запросив всіх, хто сумнівався в його героїзмі, з'їздити з ним на Північний Кавказ
Виктор Золотов
Фото: EPA/UPG

Голова Федеральної служби військ Росгвардії Віктор Золотов виступив з офіційною заявою, в якій запросив всіх, хто підозрює його в інсценуванні затримання підривника на Красній площі в Москві, з'їздити з ним на Північний Кавказ.

Про це йдеться в заяві, опублікованій на сайті Росгвардії.

У середу, 3 жовтня, у Москві поліція затримала 41-річного жителя Примор'я Дмитра Шалая, який спочатку спробував проїхати на своєму автомобілі на Красну площу, а після того, як його зупинили співробітники Росгвардії, погрожував підірвати в машині газовий балон. За інформацією ЗМІ, чоловік вимагав зустрічі з президентом Володимиром Путіним або Золотовим.

Пізніше російські ЗМІ поширили інформацію про те, що Шалая затримав особисто Золотов, який прибув на місце і вступив у переговори з підривником. Багато коментаторів запідозрили в події інсценування.

"Тих, хто сумнівається в достовірності викладеної інформації, представників інтернет-спільноти, які мають гостре бажання взяти участь у таких "постановочних акціях", головнокомандувач запрошує разом з ним відвідати регіони Північного Кавказу, де особовий склад Росгвардії щодня бере участь у припиненні діяльності терористичних бандформувань", - йдеться в заяві.

Також Золотов запропонував користувачам інтернету, який у його заяві названо "інформаційно-телекомунікаційною мережею", "особисто подолати кілька гірських перевалів".

Нагадаємо, раніше Золотов звинуватив засновника Фонду боротьби з корупцією Олексія Навального в наклепі і пообіцяв зробити з нього "відбивну". Так він відреагував на розслідування ФБК про те, що продукти для потреб Росгвардії закуповували за завищеними цінами, а також про недостовірні дані в його декларації про доходи.

Росгвардія була створена 5 квітня 2016 року президентом РФ Путіним на базі Внутрішніх військ МВС. Він заявив, що вона буде боротися з тероризмом і організованою злочинністю, а також "у тісному контакті з Міністерством внутрішніх справ продовжить виконувати ті функції, які виконували підрозділи ОМОН, СОБР".

Головою Росгвардії призначили Золотова, який з 2000 року був начальником охорони Путіна.

У квітні США ввели санкції проти 38 російських олігархів і компаній, у тому числі проти Золотова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram