ГоловнаСвіт

Міністр оборони Великобританії назвав Росію державою-вигнанкою

Берлін повністю довіряє даним британських і нідерландських відомств, які звинуватили Москву в кібератаках.

Міністр оборони Великобританії назвав Росію державою-вигнанкою
Фото: facenews.ua

Великобританія вважає Росію "державою-вигнанкою" у світлі повідомлень британських і нідерландських розвідвідомств, які звинуватили Москву в кібератаках.

Про це в п'ятницю, 5 жовтня, заявив британський міністр оборони Гевін Вільямсон під час візиту до ФРН, передає Німецька хвиля.

"Ми бачимо державу, яка готова нехтувати всіма правилами. Державу, яка готова нехтувати всіма кордонами і не відчуває ніякої поваги до інших країн", - цитує агентство dpa заяву Вільямсона.

За його словами, Росія "поводиться не як велика держава, а як держава-вигнанка, і це неприпустимо".

Повідомляється, що міністр оборони Великобританії відвідав військовий полігон бундесверу Зеннелагер в Аугустдорфі (федеральна земля Північний Рейн - Вестфалія). Вільямсон і глава оборонного відомства Німеччини Урсула фон дер Ляйєн підписали там угоду про зміцнення військової співпраці між двома країнами.

Раніше представник уряду Німеччини Штеффен Зайберт заявив, що Берлін повністю довіряє даним британських і нідерландських відомств, які звинуватили Москву в кібератаках.

Нагадаємо, національний центр кібербезпеки Великобританії (NCSC) склав список кібератак, за якими стоїть Кремль. NCSC вважає, що за більшістю атак стоїть ГРУ РФ.

Раніше заяви, пов'язані з російськими кібератаками, зробили США і пред'явили звинувачення сімом росіянам, а також Нідерланди, які звинуватили РФ в атаці на Організацію із заборони хімічної зброї.

До викриттів кібератак з боку Росії приєдналася Канада, заявивши про причетність Росії до кібератаки на системи Всесвітнього антидопінгового агентства і Канадський центр зі спортивної етики в 2016 році.

Нідерланди і Британію, які заявили про запобігання кібератак з боку РФ, підтримала Франція. У французькому МЗС заявили про "повну солідарність" з партнерами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram