ГоловнаСвіт

США висунули звинувачення сімом працівникам російського ГРУ в кібератаках

Серед них і викриті в Нідерландах розвідники.

Міністерство юстиції США встановило і висунуло звинувачення сімом російським військовим розвідникам, які можуть бути причетними до кібератак по всьому світу в період з грудня 2014 року по травень 2018 року.

Про це йдеться на сайті відомства.

Американське слідство заявило, що мішенями кібератак стали хімічні лабораторії, у тому числі швейцарська лабораторія, де вивчали речовину, якою у Великобританії отруїли колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля. Іншими мішенями були спортивні організації, у тому числі ФІФА і ВАДА, а також ядерна компанія Westinghouse.

За даними Мін'юсту США, троє із семи обвинувачених фігурували в розслідуванні гаданого втручання Росії у вибори в США. Однак відомство зазначає, що нинішні звинувачення з тим розслідуванням ніяк не пов'язані. Ще чотири обвинувачені - грушники, яких викрили спецслужби Нідерландів.

Імена обвинувачених: Олексій Моренець, Євген Серебряков, Іван Єрмаков, Артем Малишев, Дмитро Бадін, Олег Сотников і Олексій Мінін.

Відомство переконане, що всі сім обвинувачених - кадрові співробітники головного управління російського генштабу, більш відомого під назвою ГРУ. Мотивом для кібератак, зокрема на ВАДА, американський Мін'юст називає помсту за антидопінгове розслідування проти Росії.

Нагадаємо, наприкінці 2016 року Міністерство внутрішньої безпеки США і Федеральне бюро розслідувань оприлюднили технічний звіт про кібератаки Росії, в якому підтверджується причетність хакерських угруповань Fancy Bear і Cozy Bear до спецслужб РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram