ГоловнаСвіт

США заявили про готовність надати НАТО свої можливості в кіберпросторі

Повідомлення про спільні дії США і НАТО "адресовані в першу чергу Росії".

США заявили про готовність надати НАТО свої можливості в кіберпросторі
Фото: kurnyavko/Depositphotos

У найближчі кілька днів США оголосять про готовність у разі потреби надати НАТО свої наступальні й оборонні можливості в кіберпросторі. Про це інформагентство Reuters повідомили високопоставлені представники Міноборони США, стурбовані активністю Росії в кіберпросторі.

НАТО визнало кіберпростір сферою ведення війни поряд із землею, повітрям і морем ще в 2014 році. Проте, які наслідки тягне за собою застосування кіберзброї, альянс не уточнив.

"Ми офіційно оголосимо про готовність США запропонувати НАТО свої можливості в кіберпросторі, якщо нас про це попросять", - повідомила помічник заступника міністра оборони з питань міжнародної безпеки Кеті Вілбаргер.

"Це повідомлення адресовано в першу чергу Росії", - зазначила Вілбаргер. Вона додала, що цей крок показує готовність НАТО протистояти російським кіберзусиллям і допоможе в створенні більш узгодженої кіберполітики в рамках альянсу.

За словами помічника заступника міністра оборони, США продовжать стежити за своїми фахівцями і можливостями, але вдадуться до їхньої допомоги в інтересах НАТО, якщо виникне така необхідність. Такий крок є частиною запропонованої Великою Британією ініціативи щодо посилення можливостей альянсу в кіберпросторі.

Нагадаємо, США встановили численні факти втручання Росії в передвиборну кампанію на президентських виборах 2016 року. Президент Дональд Трамп наказав розсекретити документи, пов'язані з цим втручанням.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram