ГоловнаСвіт

Угорщина має намір звинуватити Київ у порушенні Угоди про асоціацію України і ЄС

Угорські чиновники домовлялися з українськими угорцями, як протидіяти мовній нормі Закону "Про освіту".

Угорщина має намір звинуватити Київ у порушенні Угоди про асоціацію України і ЄС
Фото: mfa.gov.ua

Угорщина має намір звинуватити Київ у порушенні Угоди про асоціацію України і ЄС.

Про це йшлося під час візиту в Закарпатську область делегації з Угорщини, яка зустрілася з представниками угорських організацій України, йдеться в статті «Нові виміри українсько-угорського конфлікту».

«Можновладний угорський чиновник Арпад Потапі поінформував про намір Будапешта прийняти звернення до Єврокомісії та Ради ЄС, в якому звинуватить Київ у «порушенні» своїх зобов'язань згідно з Угодою про асоціацію Україна-ЄС», - йдеться в статті.

Арпад Янош Потапі - державний секретар Угорщини з питань національної політики. У делегацію, крім нього, також увійшли голова відділу Закарпаття при державному секретаріаті Угорщини Каталін Любка, голова кабінету державного секретаря З. Кадар, а також угорські генконсули в Ужгороді Йожеф Бугайло і в Береговому Матяш Силаді.

Також обговорювалася і подальша координація на міжнародній арені в протидії мовній частині українського Закону «Про освіту». Учасники домовилися, що на міжнародних заходах будуть робити акцент на «звуженні» прав меншин.

Видання нагадує, що голова Товариства угорської культури Закарпаття» (ТУКЗ) Ласло Брензович (депутат БПП) 11 жовтня в Брюсселі на зустрічі з єврокомісаром з питань освіти, культури, молоді Тібором Наврачичем і президентом Європарламенту Антоніо Таяні поскаржився, що «ніколи ще становище угорців в історії незалежної України не було таким поганим».

Нагадаємо, відносини між Україною і Угорщиною загострилися після того, як в інтернеті з'явилося відео, на якому жителям Закарпаття видають угорські паспорти і просять тримати це в таємниці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram