ГоловнаСвіт

Прем'єр Вірменії подав у відставку для дострокових виборів

Позачергові парламентські вибори повинні відбутися 10 грудня.

Прем'єр Вірменії подав у відставку для дострокових виборів
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян подав у відставку.

Про це він заявив у прямому ефірі Громадського вірменського телебачення, повідомляє "Новости.Армения".

Раніше в інтерв'ю французькому телеканалу France24, Пашинян говорив, що планує піти у відставку 15 жовтня для розпуску парламенту і проведення позачергових парламентських виборів. Він також зазначив, що позачергові парламентські вибори повинні відбутися 10 грудня.

Після прийняття парламентом 2 жовтня законопроекту, що передбачає недопущення розпуску нацзборів, Пашинян вивів людей на вулиці і заявив на мітингу про намір подати у відставку. 8 жовтня голова партії "Процвітаюча Вірменія" Гагік Царукян і Пашинян підписали меморандум про проведення позачергових виборів у грудні, згідно з яким партія зобов'язується не висувати кандидатуру прем'єра.

9 жовтня Республіканська партія Вірменії розповсюдила заяву про те, що також не висуватиме кандидатуру, але відкинула озвучені Пашиняном терміни дострокових виборів. Однак пізніше близько 20 депутатів від РПА підписалися під документом, в якому йдеться, що вони підтримують позицію Пашиняна про проведення позачергових парламентських виборів в грудні 2018 року. Голова фракції АРФ "Дашнакцутюн" заявив, що фракція не має наміру висувати кандидатуру на пост прем'єр-міністра.

Нагадаємо, навесні Пашинян очолив протестні рухи в країні, які почалися 17 квітня. 8 травня його обрали прем'єром з другої спроби.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram