ГоловнаСвіт

У передмісті Берліна евакуюють населення через велику пожежу

Вогонь охопив близько 400 гектарів і підібрався на 50 км до столиці.

У передмісті Берліна евакуюють населення через велику пожежу
Фото: скриншот видео

Поблизу столиці Німеччини Берліна спалахнула масштабна лісова пожежа, у результаті якої було евакуйовано понад 500 людей. Про це повідомляє телеканал N-TV.

Як повідомляється, на північний захід від Берліна загорілася велика лісова територія - вогонь охоплює близько 400 гектарів.

Уранці пожежники намагалися використовувати важке обладнання, щоб запобігти поширенню пожежі на сусідні села: вогонь підібрався до столиці за 50 кілометрів. Евакуйовано села Фронсдорф, Клаусдорф і Тіфенбруннен.

Рятувальники зазначають, що гасіння пожежі ускладнюється тим, що в грунті залишилися боєприпаси, і до місця загоряння не можна дістатися дорогами, що є. Пожежні використовують вертольоти і водяні гармати.

Зазначається, що дим від пожеж уже добрався до столиці, мешканцям рекомендують зачиняти вікна та двері. Також містяни, стурбовані запахом гару, близько 50 разів викликали пожежників, вирішивши, що виникла пожежа в будинку.

Нагадаємо, 23 липня, у Греції на захід від Афін спалахнула масштабна лісова пожежа, яка змусила людей тікати з будинків. Хмари диму від пожежі було видно навіть над афінським Акрополем і храмом Парфенона. Пожежна служба після проведеного дослідження спростувала припущення влади, що причиною пожеж є підпал і заявила, що лісові ділянки загорілися через недбалість. Через велику кількість загиблих міністр цивільної оборони країни пішов у відставку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram